Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια

Τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) είναι παθητικά επενδυτικά κεφάλαια που είναι διαπραγματεύσιμα σε δημόσια χρηματιστήρια όπως συμβαίνει και με τις παραδοσιακές μετοχές. Ένα προϊόν που γίνεται όλο και δημοφιλέστερο, τα ETFs συνδυάζουν τα οφέλη και την ευκολία της επένδυσης σε μετοχές με τα πλεονεκτήματα της επένδυσης αμοιβαίων κεφαλαίων και της ήδη επιλεγμένης διαφοροποίησης των συμβολαίων επί της διαφοράς (CFD's) δεικτών.

Κάθε ETF παρακολουθεί ένα δείκτη ή μια ομολογία, που σημαίνει ότι ο αντικειμενικός σκοπός ενός ETF είναι η αναπαραγωγή της απόδοσης του δείκτη ή της ομολογίας που παρακολουθείται. Τα ETFs παρακολουθούν ειδικές μετοχές, ομόλογα, δείκτες εμπορευμάτων ή νομισμάτων - για αρκετά από αυτά τα προϊόντα εστιάζουν τοπικά ενώ για κάποια άλλα εστιάζουν σε έναν τομέα -, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια.

Η CISCO προσφέρει μια ευρεία γκάμα διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων από προμηθευτές όπως οι iShares, Powershares, Rydex, StreetTRACKS, SGAM ETFs, Lyxor ETFs και πολλοί άλλοι.